Gott, hälsosamt, närodlat, klimatsmart – Vi snackar om vilt!


Vi måste tacka för en mycket lärorik och smakrik dag i källaren hos kocken Ulrik Lindelöv i Alingsås. Slow Food Göteborg hade bjudit in till en Viltdag så vi kunde lära oss att ta vara på de fantastiska råvarorna från skog och mark. Det är ytterst sällan första steget på en söndagsmiddag består av en hel djurkropp, men så började denna dag. En ung hjort från Koberg var huvudrätten idag. Vi fick lära oss styckning och vad man kan göra av de olika styckningsdetaljerna. Och givetvis avslutades det hela med en middag i viltets och höstens tecken med betoning på närproducerade råvaror.

Meny:

  • Carpaccio på hjort, serverad med örtolja, vinkokta fikon, rödkålscrudité, anklever m.m.
  • Palsternackssoppa med strimlad mangold och räkor
  • Hjortlårets olika delar som serverades med rostade rotsaker, bräserad spetskål, krispiga kantareller och reducerad viltfond

Läs mer på Slow Food Göteborg


Jag måste avsluta med en liten höstkorg från vår egen trädgård. Äpplena är från vårt eget frösådda träd som har fantastiskt goda äpplen. Tyvärr håller de inte många dagar efter de lämnat träden, så man får äta och köra råsaftcentrifugen intensivt. Det är för övrigt en härlig syn att se Johan plocka med sig ett par tre fina äpplen på väg till skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *