Att gå i ide

Det känns som det är dags att vakna ur vinterns dvala. Inte för att det varit mycket till vinter, men ändå.

Sedan förra inlägget har det varit jul. I år blev det lite annorlunda mathållning över julen eftersom vi rymt till ett all-inclusive hotell på Tenerife. Det gick fint att hoppa över lutfisk och gröt till förmån för bläckfisk och papas arugadas. Våra farhågor vad det gällde maten på hotellet kom på skam, det var faktiskt helt OK. Även om matsalen inte var så gemytlig så var allt prydligt och funktionellt. Och det var väldigt praktiskt eftersom vi var fyra barnfamiljer som umgicks på kvällarna. Ungarna kunde släppas fria när de ätit och vi vuxna kunde avsluta middagen i lugn och ro. Men visst saknade man att ”gå på jakt” efter dagens middag.

En matupplevelse att minnas var på en liten restaurang vid vägens ände i Chinamada. Jag åt papas arugadas con mojo rojo* och Helen en god grönsakssoppa och med den fantastiska utsikten 600 meter över havet så smakade den enkla men väl tillredda maten fantastiskt.

* Papas arugadas betyder skrynklig potatis och äts med mojo som är en sås med vitlök och spansk peppar. Googla gärna på mojo rojo respektive mojo verde.


Utsikt från Chinamada

I övrigt har jag under vintern läst några ”jobbiga” böcker med matanknytning:

Tyst Hav av Isabella Lövin. En bok som tyvärr har minskat förtroendet för såväl yrkesfiskare som politiker och byråkrater. Det är inte lätt att ha gott samvete när man älskar fisk och inte gärna vill låta bli sina favoriter. Torsk har vi nästan slutat med sen tidigare, men som det ser ut nu så är det ju lättare att att räkna upp de fiskar man bör köpa än de man skall undvika.

Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Jag tyckte att jag var petig och läste innehållsdeklarationer, men här har jag funnit min överman 😉 Det är ju inte så att man kan sluta att köpa allt som innehåller tillsatser, men som i så många andra fall så lönar det sig att tänka efter en gång till innan man köper något. En stor besvikelse var ju när jag råkade köpa OLWs Naturchips istället för Kravmärkta Gårdschips eller Svenska Lantchips som vanligt. I en produkt med det namnet förväntar man sig inte ett halvdussin E-nummer, inklusive smakförstärkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *